Taneční podzim 2015 v Brně

Stejně jako loni i letos je říjen a listopad v Brně nabitý tanečními akcemi jak pro diváky, tak pro aktivní tanečníky. Ve dnech 17.-21. října proběhne akce „Divadelní svět Brno“ v jehož rámci na jevištích brněnských divadel diváci uvidí i mnoho tnečních představení.

Pro ty aktivnější (ale samozřejmě i pro diváky), proběhne druhý ročník taneční soutěže Naruby, kterou v roce 2014 založila jako absolventskou práci studentka JAMU Zuzana Vrajíková. Soutěž měla takový úspěch, že se s ní začalo automaticky počítat jako s tradicí a do druhého ročníku se přihlásilo více účinkujících než loni. Tentokrát už nebudu jen v hledišti s fotoaparátem, ale se skupinou T.A.Š.K.A. se v kategorii moderní tanec skupin dospělých také na jevišti objevím… Soutěž se koná v sobotu 31.10. v Brně v Divadle na Orlí. Den předtím se budou konat taneční workshopy pro účastníky soutěže i pro veřejnost.

Taneční soutěž Naruby

Taneční skupina Klam! na soutěži Naruby.

Týden po „Naruby“ následuje taneční veletrh „Dance Life Expo„, 6.-.8.11.2015. Loni jsem se zúčastnil hned tří workshopů masterclass moderního tance, ale zatím váhám jak to vyřešit letos. Pro mě jsou nejzajímavější asi Tomáš Kuťák (na tom jsem byl předloni) a Qaša (na té zase vloni). Vadí mi ovšem přecpaný sál, kdy se při provedení nacvičené choreografie tanečníci musí dělit nejen na poloviny, ale i na čtvrtiny, aby se při tancování vůbec do sálu vešli. A ostatní zatím stojí u zdi a svůj (ne právě levný) zaplacený čas jen čekají…

Dance Life Expo 2014

Dance Life Expo 2014

I když jsem vlastně také díky józe svoje tělo v poměrně pozdním věku rozhýbal tak, že jsem teď schopen zvládat i složitější taneční prvky a naprosto nic proti ní nemám, nemyslím, že by měl tento cvičební styl zabírat drahocenný čas a prostor na akcích typu Dance Life Expo samotnému tanci. Na tanečním veletrhu (nebo například i v Centru Tance) bych místo ní uvítal větší nabídku tanečních stylů a zajímavých lektorů z tanečních skupin, studií nebo divadel…

A stejně jako minulý rok i letos se uskuteční „flashmob“ – Dance For Kidness (na titulní straně je Anetka 🙂 – naše lektorka) a také jako minulý rok se bude krýt s posledním dnem Dance Life Expo – 8.11.2015.

Flashmob Brno

dance For Kidness, Brno 2014

Apple iPhone 5S 32GB lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>