Facebook (dneska už vlastně Meta) aktivně podporuje podvodníky

Protože platí, samozřejmě. Pokud vám připadá normální že SSD s kapacitou 10TB stojí pět stovek a fakt si ho, na základě reklamy na Xichtoknize (wish, Aliexpress, dx.com…) koupíte, je to vaše volba. Ale snad nikdo příčetný tomuhle nemůže věřit. Není nic jednoduššího, než si najít recenze třeba na Youtube – ve skutečnosti je v něm jen microSD karta (nebo víc těchto karet). Takže neodpovídá ani uvedená technologie, ani deklarovaná kapacita, ani rychlost.

Měl jsem tu drzost napsat komentář pod reklamu. Jeden facebookový kolega si tam stěžoval, že mu po nahrání 100GB dat hlásil systém, že je disk plný. Na což jsem odpověděl: „Protože to není SSD, ale microSD karta v krabičce s USB připojením…“. No a jak jsem se dozvěděl, tento komentář byl odstraněn, protože porušuje zásady komunity. Hm, tak jo, komunito. Narvi si ty „SSD“ laskavě do svých počítačů sama.

V tomhle případě aspoň chápu, proč byl komentář odstraněn, protože i peníze od podvodníků se počítají. Ale proč mi onehdy smazali komentář v ornitologické diskuzi, kde se psalo něco o tom že nějaký (už nevím jaký) pták hnusně zpívá, protože to není pěvec. Na což jsem odpověděl, že „krkavcovití taky patří do řádu pěvců a nijak krásně nezpívají“. Tak co komu na tomhle komentáři vadilo, to nechápu už vůbec…

Jo a taky nechť si laskavá komunita kromě fejkových SSD taky nakoupí hodně těch virtuálních peněz (údajně) od Tesly, na které mi tam taky furt vyskakuje reklama.

A pak se pokoušejte bojovat proti dezinformacím, když je Metě evidentně úplně jedno, co je pravda a co ne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *