Flashmob v Brně

Tak jsem se i já dočkal mojí účasti na „flashmobu“. Co to to je ? Původně, pokud vím, šlo o scénu z nějakého amerického filmu (název nevím, zjistím…), kde hrdina filmu zorganizoval pro svou nastávající zásnuby originálním způsobem: Domluvil se s několika desítkami kamarádů, aby nacvičili společné taneční číslo. Pak si dva milenci dali schůzku a kolem nic netušící nastávající začali postupně (zdánlivě) náhodní kolemjdoucí tvořit monumentální taneční představení.

Flashmob Brno

Flashmob Brno – „zamrznutí“. Já jesem ten prostovlasý vlevo 🙂

Pak se tento druh akce začal „virálně“ šířit po celém světě. Kromě zásnubního tance se organizuje k různým výročím, někdy jako reklama (což má i své odpůrce, protože tak nebyl původně flashmob myšlen), nebo jen tak pro zábavu, důvod k uspořádání se vždycky najde 🙂 A nebo také ke „dni něčeho“. Ten dnešní se konal celosvětově k mezinárodnímu dni laskavosti – Dance for Kidness.

Flashmob nemusí být nutně jen taneční, může se jednat o hudební produkci, nebo si všichni účastníci najednou nasadí klobouk a podobně… Populární je i „zamrznutí“, kdy všichni ztuhnou v nějaké pozici. Dnešní akce sestávala právě ze „zamrznutí“ a z následného tance.

Jak na… balet lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Oficiální stránka akce a oficiální video z náměstí Svobody v Brně:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *